Статті >> Козацькі страви >> Пиво Батуринське |
Пиво Батуринське |
Для приготування пива Батуринського взяти: 2,5 кг сухих стиглих ягід ялівця, 8 кг житнього солоду, 80 г сухих яблук або груш, краще дичок. Солод налити водою і дати закипіти, через 5 хвилин зняти з вогню і всипати ягоди ялівцю і яблука. Розмішати і влити у бочечку, налити м'якою водою до половини. Забити і дати постояти добу, потім щодня підливати води, поки бочка не наповниться. Тоді вийняти затичку, отвір закрити марлею (буде сильно шумувати). Як перешумує, можна пити. Пиво можна зберігати і в пляшках у холоді.
|
23.07.09 11:09 by admin |
Лише зареєстровані користувачі можуть залишити коментар! |