|
23.07.09 11:12 by admin
|
Конотопська битва, 350-річчя якої помпезно відзначали на Сумщині, залишила в мене кілька думок. З одного боку всім відомо, що козаки розгромили Російське військо Трубецького, з другого боку - то були не запорожці.
|
Категорія:
Власна думка
|
Переглядів: 5745,
Коментарів
: 0
|
|
|
|
23.07.09 11:09 by admin
|
Для приготування пива Запорозького візміть:
100 г хмелю, добре розтертого з борошном і 3 склянками цукру, заливають9-10 л окропу, дають настоятися протягом 2-3 годин, проціджують, заливають...
|
Категорія:
Козацькі страви
|
Переглядів: 3643,
Коментарів
: 0
|
|
|
|
23.07.09 11:09 by admin
|
Для приготування пива Батуринського взяти:
2,5 кг сухих стиглих ягід ялівця, 8 кг житнього солоду, 80 г сухих яблук або груш, краще дичок. Солод налити водою і дати закипіти, через 5 хвилин зняти з вог...
|
Категорія:
Козацькі страви
|
Переглядів: 4017,
Коментарів
: 0
|
|
|
|
23.07.09 11:08 by admin
|
Для приготування квасу Запорозького взяти:
В барилі з 50 л окропу обварюють 7 кг житніх сухарів і настоюють протягом 8 годин. Після цього чистий сирівець зливають в іншу посудину, кладуть 1,5 склянки д...
|
Категорія:
Козацькі страви
|
Переглядів: 4036,
Коментарів
: 0
|
|
|
|
23.07.09 11:07 by admin
|
Для приготування варенухи беруть:
Промиті яблука, вишні, груші і сливи кладуїь в окремі посудини, заливають горілкою І насїоюють 5- 6 годин.
Потім все зливають в од...
|
Категорія:
Козацькі страви
|
Переглядів: 4424,
Коментарів
: 0
|
|
|
|
23.07.09 11:07 by admin
|
Для приготування спотикача беруть:
1 кг журавлини, малини або смородини перебирають, миють, роздавлюють ягоди ложкою, кладуть в мішечок і дають стекти соку. Окремо з 1 кг цукру-рафінаду і 3,5 склянки в...
Читати далі >>
|
Категорія:
Козацькі страви
|
Переглядів: 259,
Коментарів
: 0
|
|
|
|
23.07.09 11:06 by admin
|
Для приготування гетьманської вишнівки беруть:
Засипають 0,75 бутля стиглими вишнями, половину яких всипають з кісточками, а з другої половини видаляють їх. Бутель доливають міцною горілкою і ставлять ...
Читати далі >>
|
Категорія:
Козацькі страви
|
Переглядів: 1822,
Коментарів
: 0
|
|
|
|
23.07.09 11:05 by admin
|
Для приготування гетьманської тертухи беруть:
Перебирають СТИГЛІ суниці, насипають їх в емальовану каструлю шарами, пересипаючи кожний цукром. Щільно накривши каструлю покришкою, ставлять її на 3 дні в...
Читати далі >>
|
Категорія:
Козацькі страви
|
Переглядів: 1974,
Коментарів
: 0
|
|
|
|
23.07.09 11:05 by admin
|
1618 р українське козацтво взяло участь у черговій польсько-московській війні. Навесні польське військо на чолі з королевичем Владиславом підійшло до м. Вязьма і розкинуло табір, очікуючи підходу підкріплень. Проте ані вояків, ані ...
Читати далі >>
|
Категорія:
Військові походи
|
Переглядів: 608,
Коментарів
: 0
|
|
|
|
06.07.09 12:14 by admin
|
Під час Тридцятилітньої війни на прохання Австрії польський уряд надіслав експедиційний корпус українських козаків. В жовтні 1635 року під командуванням полковника Павла Носковського в Австрії зібралось 4 тисячі українських воїнів....
|
Категорія:
Військові походи
|
Переглядів: 1055,
Коментарів
: 0
|
|
|