Сторінок:   <<| 1 2 3 4 5 6 |>>
23.07.09 11:12 by admin
  

Конотопська битва, 350-річчя якої помпезно відзначали на Сумщині, залишила в мене кілька думок. З одного боку всім відомо, що козаки розгромили Російське військо Трубецького,  з другого боку - то були  не запорожці.

Категорія: Власна думка Переглядів: 5351, Коментарів: 0
 
23.07.09 11:09 by admin
  

Для приготування  пива Запорозького візміть:

100 г хмелю, добре розтертого з борошном і 3 склянками цукру, заливають9-10 л  окропу, дають настоятися протягом 2-3 годин, проціджують, заливають...

Категорія: Козацькі страви Переглядів: 3383, Коментарів: 0
 
23.07.09 11:09 by admin
  

Для приготування пива Батуринського взяти:

2,5 кг сухих стиглих ягід ялівця, 8 кг житнього солоду, 80 г сухих яблук або груш, краще дичок. Солод налити водою і дати закипіти, через 5 хвилин зняти з вог...

Категорія: Козацькі страви Переглядів: 3758, Коментарів: 0
 
23.07.09 11:08 by admin
  

Для приготування квасу Запорозького взяти:

В барилі з 50 л окропу обварюють 7 кг житніх сухарів і настоюють протягом 8 годин. Після цього чистий сирівець зливають в іншу посудину, кладуть 1,5 склянки д...

Категорія: Козацькі страви Переглядів: 3789, Коментарів: 0
 
23.07.09 11:07 by admin
  

 Для приготування варенухи беруть:

Промиті яблука, вишні, груші і сливи кладуїь в окремі посудини, заливають горілкою І насїоюють 5- 6 годин.

Потім все зливають в од...

Категорія: Козацькі страви Переглядів: 4185, Коментарів: 0
 
23.07.09 11:07 by admin
  

Для приготування спотикача беруть:

1 кг журавлини, малини або смородини перебирають, миють, роздавлюють ягоди ложкою, кладуть в мішечок і дають стекти соку. Окремо з 1 кг цукру-рафінаду і 3,5 склянки в...

Категорія: Козацькі страви Переглядів: 121, Коментарів: 0
 
23.07.09 11:06 by admin
  

Для приготування гетьманської вишнівки беруть:

Засипають 0,75 бутля стиглими вишнями, половину яких всипають з кісточками, а з другої половини видаляють їх. Бутель доливають міцною горілкою і ставлять ...

Категорія: Козацькі страви Переглядів: 1704, Коментарів: 0
 
23.07.09 11:05 by admin
  

Для приготування гетьманської тертухи беруть:

Перебирають СТИГЛІ суниці, насипають їх в емальовану каструлю шарами, пересипаючи кожний цукром. Щільно накривши каструлю покришкою, ставлять її на 3 дні в...

Категорія: Козацькі страви Переглядів: 1873, Коментарів: 0
 
23.07.09 11:05 by admin
  

1618 р українське козацтво взяло участь у черговій польсько-московській війні. Навесні польське військо на чолі з королевичем Владиславом підійшло до м. Вязьма і розкинуло табір, очікуючи підходу підкріплень. Проте ані вояків, ані ...

Категорія: Військові походи Переглядів: 436, Коментарів: 0
 
06.07.09 12:14 by admin
  

Під час Тридцятилітньої війни на прохання Австрії польський уряд надіслав експедиційний корпус українських козаків. В жовтні 1635 року під командуванням полковника Павла Носковського в Австрії зібралось 4 тисячі українських воїнів....

Категорія: Військові походи Переглядів: 594, Коментарів: 0
 
Сторінок:   <<| 1 2 3 4 5 6 |>>

Всі категорії :: Останні опубліковані статті

Остання новина:

Всеукраїнський історико-культурний фестиваль "З ВАРЯГ - У ГРЕКИ" пройде на острові Хортиця в Запоріжжі 15-16 жовтня 2011 З 15 по 16 жовтня в Кінному
Читати далі >>>


Галерея:



Остання стаття:

Конотопська битва, 350-річчя якої помпезно відзначали на Сумщині, залишила в мене кілька думок. З одного боку всім відомо, що козаки розгромили Російс
Читати далі >>>

Зараз на форумі:

<Моніторинг тем>


- Susy
- Тестовий режим завершено
- Козацтво це стан душі.
- Як ви важаєте, чи необхідна россійська версія сайту?
- Помилки та некоректні факти



Рекламні матеріали:



Повне або часткове використання матеріалів проекту дозволяється за умов прямого та відкритого посилання.
Редактор проекту: Котик Олександр
Дизайн та розробка: Шелест Ярослав
CMS: Б. Олександр

Sich.in.ua © 2009

Душу - Богу  
 Тіло - Україні 
  А честь - нікому